divendres, 19 d’agost del 2016

Els delictes del Nyap de Sils

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sils afrontarà penes de presó per la seva actuació després de la sentència del TSJC que li ordenava l'enderroc.


El 9 N del 2008 aquest bloc publicava una entrada que anunciava que tard o d'hora la llicència il·legal del Nyap seria anul·lada, gairebé 7 anys després el Diari de Girona publicava aquesta notícia:



Avui, 19 d'agost, un cop comprovada la veracitat dels extractes de govern publicats per la pàgina facebook Sils de la Selva, extretes del web del propi Ajuntament, us podem avançar que el govern de Sils i els regidors que formen part s'hauran d'enfrontar, inevitablement, a penes de presó per la seva actuació després de dictada la sentència del TSJC. I tornarà ser insignificant en termes jurídics el que digui l'alcalde a la premsa o vulguin publicar els quaderns del govern de Sils.

Nou error del càlcul greu, de l'alcalde i el secretari municipal: El cas del Nyap de Sils, supera la via contenciosa administrativa i la del debat polític i passa directament a la via penal.

El delictes comesos són:

Desobediència: Comesa pels 7 regidors que van votar oberta i públicament en Ple, en negar-se a complir la sentència ferma, tal i com proposava una moció de l'oposició, per tal d'ordenar i requerir l'enderrocament del Nyap.

Prevaricació: Comés pels membres de la Junta de Govern Local que van votar la legalització de les obres il·legals, per sentència ferma, en data 21 de març de 2016 i els que van votar per desestimar el recurs de reposició contra l'acord anterior en data 4 de juliol de 2016. El mateix delicte, també, ha estat comès pels tècnics municipals que han fet informes contradictoris des de l'inici del Cas Nyap.

Malversació de fons públics: Comés pels òrgans de govern contractants d'advocats, assessors, procuradors, o qualsevol altre professional liberal  que defensi les actuacions anteriors amb remuneració econòmica pagada amb càrrec a l'Ajuntament de Sils.

Que l'assumpte sigui notícia als diaris, de nou, és qüestió temps, aquest cop, però anirà més ràpid atesa la naturalesa penal dels actes municipals. Les actuacions de la fiscalia molt probablement inclourà l'estrany i notable increment patrimonial de les filles de l'alcalde sota el seu mandat.





Imatge del 2008 on ja es denunciava el frau de llei, confirmat pels tribunals més endavant.