dilluns, 25 d’abril del 2016

L'ex-alcalde Joaquim Rovira continua actuant amb deslleialtat a Sils.

L'ex-alcalde i ex-promotor immobiliari actua amb deslleialtat institucional i amb deslleialtat al seu propi partit. Nogué també rep crítiques dels Independents
de Sils per Rovira-dependència.



El controvertit i polèmic ex-alcalde de Sils, Joaquim Rovira, està participant activament en una campanya per embolicar la troca contra els veïns i veïnes que han guanyat els judicis del cas del Nyap de Sils en favor dels constructors de l'obra.

L'ex-alcalde -que sembla defensar algun soci o amic personal- estaria obtenint informació privilegiada de l'assumpte judicial de la mà de l'actual alcalde de Sils, Martí Nogué, i també del secretari municipal, que ja l'hauria informat a l'ex-alcalde del resultat de la votació dels diferents membres de la junta de govern local. Tot i que l'acta d'aquesta reunió no estaria disponible per la resta de veïns i veïnes de Sils.



Algunes fonts assenyalen a l'ex-alcalde com l'enllaç amb els constructors del Nyap i creuen que és aquesta manca de diligència del secretari el que explicaria l'acció desesperada i inútil de la presentació d'un nou Estudi de Detall i la ràpida aprovació - amb presumpta prevaricació i desobediència- del govern de Sils d'aquest nou document.

Convé recordar que l'empresa que ha d'enderrocar el Nyap no s'ha personat al judici i ha vist defensat els seus interessos per l'Ajuntament de Sils, que ha estat condemnat al pagament de la meitat de les costes per "temeritat" en la seva actuació en aquest assumpte segons recull la sentència condemnatòria. La sentència també va recollir pràctiques com l'abús de dret i el freu de llei processal en l'actuació municipal i amb càrrec amb l'erari públic.




"Les trobades entre el secretari municipal i el Joaquim Rovira es realitzen al Centre Cívic de Sils jugant a les cartes. Ho sap tot el poble." confirma un/a membre d'IDS del govern de Sils i tintent/a d'alcalde. "Hem perdut gent valuosa pel partit com l'Adroguer, el Taberner, el Cot o la Suñé, mentre es mimen persones com el Juli o la Montes i entrem en guerres absurdes amb empreses del poble com AJ Ruz", continuen denunciant.





El Nogué i el Rovira van arribar a un acord secret al 2007 de col·laboració que va permetre tirar endavant el POUM i el Nyap, a canvi d'una defensa acèrrima del negligent secretari municipal i de no fer auditories a l'Ajuntament. El resultat és aquests acords van deixar CiU amb un únic regidor fins les eleccions del  municipals del 2015 i una còmoda majoria absoluta fruit d'una forta divisió interna instigada pel propi Rovira en favor del Nogué, després d'haver obligat a l'agrupació local del partit a organitzar un  faraònic autohomenatge, per amagar els vicis dels seu mandat. Resultat, repetim, CDC va quedar sense cap regidor a les següents eleccions. Atpes que el cap de llista de CiU era del UDC, el partit del Duran i Lleida.


https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/09/20/joaquimrovira/


https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/09/20/joaquimrovira/


Es dóna la circumstància que en el darrers mesos del mandat Rovira, el secretari municipal va iniciar els tràmits per construir el Xalet a Xove, es van intensificar els pagaments i contractacions a l'advocat del cas del Nyap per diferents contenciosos mentre l'ex-alcalde participava en la inauguració de l'oficina de vendes Finques Planes.


https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/01/01/inaugurada-nova-oficina-finques-planes-a-residencial-plana-de-sils-amb-la-presencia-de-lalcalde-en-funcions/





https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/01/28/zona-zero/

Curiosament, al darrer ple municipal va aprovar comprar uns locals que aquesta promoció no aconseguia vendre des de fa una dècada per valor de 180.000 €, mentre el govern Nogué intenta enderrocar el Mànix.

L'administració Nogué ha mantingut la confiança en aquests advocats i assessors i secretaris, obtenint com a resultat la recent i irrevocable derrota als tribunals amb el Cas del Nyap.

Es desconeix si el grups municipals instaran al secretari municipal a aclarir si està revelant secrets i informació municipal -que ell mateix nega als veïns i veïnes de la vila i a regidors i regidores electes a l'oposició- a l'ex-alcalde Rovira i, alhora, ex-accionista de l'antiga mercantil urbanitzadora Can Cabirol, S.A.

https://silsdelaselva.wordpress.com/2009/07/04/can-cabirol-els-origens/




Rovira, s' ha mostrat, segons les mateixes fonts, especialment satisfet amb el vot proNyap, contra la moció de CiU, dels tinents d'alcalde Albert Miralles i Juli Garcia d'ERC.  Al poble encara es fan bromes sobre el sentit del vot segons es mou el cul del regidor comunista des del darrer ple municipal.


El que sí sembla instal·lat tant a IDS com a CDC és que el temps del Rovira i del mateix Nogué ha passat mentre suggereixen una prejubilació del Juan Antonio, per passar full als anys del fosc urbanisme, conflictivitat , negligència i secretisme municipal a Sils.

Altres fronts del poble són més exigents i reclamen la interposició d'una querella criminal contra l'actual govern per la seva actuació un cop coneguda la fermesa sentència que ordena requerir l'enderroc del Nyap.





http://losilenc.blogspot.com.es/2016/03/de-querella-criminal.html