divendres, 8 d’abril del 2016

L'aigua a Sils, un 80,74 % més cara que a Vidreres.

Mentre l'Ajuntament gasta a corre-ciuta 180.000 € en locals
comercials que porten 10 anys tancats.

La plataforma aiguaesvida.org facilita les dades del preu de l'aigua a diferents municipis.




El preu del metre cúbic a Vidreres de l'aigua és de 0,353 €/m3, a Sils, en canvi,  de 0,638€; comparant ambdós preus el resultat és que pel mateix cost, a Vidreres s' aconsegueix un 80,74 % més quantitat d'aigua que a Sils, gairebé el doble. Ras i curt: Amb el que paga una persona per 1 litre d'aigua a Sils a Vidreres aconsegueix 1,8 litres.

A Vidreres, amb un govern convergent amb majoria absoluta, la gestió de l'aigua és publica.

A Sils, amb un govern amb Nogué (ex-PSC), Garcia (ERC) i Miralles la gestió de l'aigua és de gestió privada. Un govern, que tot i la seva actuació amb el Nyap s'autodenomina de progrés o comunista, segons amb qui parlis però que no destaca per cap política social i té en l'urbanisme el focus del conflicte permanent.

El mèrit, però no és atribuïble únicament als polítics. És també conegut a la comarca que els serveis tècnics de Vidreres, començant pel seu secretari municipal, són més eficients i no generen la controvèrsia a la que ens té habituats el seu homòleg a Sils.

A Sils, s'estan posant en marxa iniciatives ciutadanes per acabar amb els privilegis que "aquestes companyies privades obtenen -no saben perquè- de polítics, tècnics i governs municipals contra els interessos reals dels veïns i les veïnes en un servei bàsic com l'aigua", afirma un dels impulsors de la aigua és vida a Sils.