dilluns, 4 d’abril del 2016

Des de Sils camí d'Ítaca a la Xarxa de comunicació cívica de la Selva.


http://blogscat.com/diariciutatblanes/?page_id=7



La nostra pàgina s'integra al projecte de crear una xarxa de comunicació comarcal que impulsen els Diaris de Blanes i Calella entre altres.

La coincidència amb la seva filosofia " Periodisme és publicar el que no volen que publiquis " ha estat essencial per tal que aquest blog formi part de la xarxa. Alhora més persones de la comarca coneixeran què pensem des del blog d'alguna de les coses que passen a Sils.

"El concepte de periodisme ciutadà (també conegut a periodisme de “carrer”) es basa en que els ciutadans prenguin un paper actiu i essencial en el procés de la recerca, elaboració d’informes, anàlisi i difusió de notícies i informació. Courtney C. Radsch defineix el periodisme ciutadà com una forma alternativa i activista de recollir notícies i informes que funciona fora de les grans institucions del periodisme professional. Jay Rosen proposa una definició més simple: “Quan els ciutadans utilitzen les eines de premsa que tenen al seu abast per informar-se mútuament”.
El periodisme ciutadà no s’ha de confondre amb el periodisme cívic, practicat per periodistes professionals. El periodisme col•laboratiu és també un concepte allunyat del ciutadà i implica el treball de periodistes professionals i no professionals junts. El periodisme ciutadà és la unió entre els mitjans de comunicació i el contingut generat per l’usuari."