dissabte, 5 de març del 2016

L'inevitable enderrocament del Nyap, de nou, a la premsa

Font: ElpuntAvui


http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/947019-cdc-critica-que-la-mala-gestio-de-sils-costi-diners-als-veins.html


Els dos partits de l'oposició a l'Ajuntament de Sils han criticat la mala gestió, tant l'actual com la del passat, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a enderrocar el supermercat Consum. El portaveu de CDC, Pere Mas, critica que els errors comesos anys enrere costaran diners al consistori i al poble. Mas reprova l'actuació dels dirigents locals entre el 2008 i el 2009, quan es va donar la llicència d'obres per construir el supermercat i es va aprovar l'estudi detall que s'ha considerat il·legal i nul. A l'aprovació de l'estudi detall, el 5 de març del 2009, hi va donar suport Independents de Sils, amb l'alcalde Martí Nogué, i CiU, encapçalada per Josep Ribas.
Mas considera que fer demolir el supermercat prova que el 2008 i el 2009 es van prendre decisions sense consultar els veïns afectats [del carrer Bastiments]. “Quan van començar les obres, als veïns no se'ls va atendre bé i, per això, van posar un contenciós.”
L'Ajuntament demanarà que la sentència del TSJC no s'executi. De moment, no ha tramès els arguments al tribunal. “No reconeixen la culpa i no accepten el problema. Dilatar-ne la gestió ho farà encarir tot”, afirma Mas.
Opacitat, segons Capgirem
Pel grup de Capgirem Sils-la CUP, aquesta situació demostra que la manera de fer dels equips de govern, encapçalats primer per Joaquim Rovira (CiU) i des del 2007 per Martí Nogué, és una prova de gestió opaca. “Han considerat l'Ajuntament gairebé com casa seva”, explica el portaveu, Albert Rossell. El dirigent de l'esquerra independentista coincideix amb Mas a l'hora de dir que els veïns van ser desatesos. “No en van tenir coneixement [del supermercat] fins que no s'ho van trobar a sobre.”
Per Rossell, Consum podria tenir la intenció de legalitzar l'obra i entén la demanda dels veïns. Els afectats volen que Consum l'enderroqui i una compensació (responsabilitat patrimonial objectiva). CDC (4 regidors) és el principal grup de l'oposició. Capgirem en té dos. A l'equip de govern hi ha IdS-MES (5) i ICV-EUiA i ERC, tots dos amb un.

LA FRASE

L'equip de govern no accepta el problema. Endarrerir la gestió, dilatar-la, ho farà encarir tot

Pere Mas
PORTAVEU DE CDC DE SILS